23948sdkhjf

Han blir ordförande för ABB E-mobility

Michael Halbherr har utsetts till ordförande för ABBs dotterbolag ABB E-mobility, som utvecklar e-mobilitetslösningar till bland annat lastbilar och bussar. Michael Halbherr har tidigare varit med i Nokias ledningsgrupp där han drev deras affärsenhet Services. Utöver det har han varit vd på HERE Technologies, som senare såldes till ett konsortium av tyska fordonsföretag för att utgöra grunden till revolutionen för autonom körning.

– Vi glada över att Michael som en erkänd auktoritet inom mobilteknik- och fordonsindustrin ansluter sig till den spännande e-mobilitetshistoria vi håller på att skapa. Vi är också glada över att få en ny styrelse på plats för att leda divisionen i andan av ett flexibelt och snabbrörligt oberoende bolag, säger ABB:s vd Björn Rosengren i en kommentar.

Förutom Michael Halbherr kommer styrelsen att innefatta tre oberoende ledamöter och tre representanter från ABB, Tarak Mehta, affärsområdeschef för Electrification, Carolina Granat, personaldirektör, och Andreas Wenzel, Head of Strategy and M&A.

– Jag ser fram emot att arbeta nära vd Frank Mühlon och hans team för att driva framtida tillväxt i linje med trenderna för hållbar mobilitet och digitalisering, säger Michael Halbherr.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.171