23948sdkhjf

Miljardorder för ABB

ABB ska förbättra järnvägsnätet i Europa.

ABB har fått en order på traktionsteknik till över 300 nya tåg i Europa. Orden uppgår till 170 miljoner dollar, vilket landar på omkring 1,8 miljarder svenska kronor.

Tekniken som ska levereras till Stadler Valencia, omfattar högeffektiva traktionsomriktare och motorer som ska driva tågtillverkarnas lok och tåg i Storbritannien, Spanien, Portugal, Tyskland och Österrike.

Tekniken kommer att användas på bland annat Stadlers modell Citylink, som kan användas som spårvagn eller intercity-tåg.

– Vi är glada över att skriva framtidens hållbara mobilitet med dessa projekt. Genom att montera in vår traktionsteknik i de nya tågen inför vi också en ökad energieffektivitet, säkerhet och tillgänglighet i järnvägssystemet i Europa och Storbritannien. Vi sätter stort värde på Stadlers fortsatta förtroende för vår teknik och vårt kunnande i traktionsbranschen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Stadler för att formge framtidens tåg, säger Edgar Keller, chef för ABB:s division Traction.

"Framdrivningssystemen konverterar elenergin från luftledningen till rätt spänning och frekvens för att driva traktionsmotorerna. De omriktare som valts till Citylink kommer att integrera all elektronisk kraftutrustning – traktion och hjälpkonverterare – i en och samma låda, vilket minskar fordonets vikt, sparar energi och underlättar underhållet", skriver ABB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094