23948sdkhjf

Ramboll och Afry ska realisera nya tunnelbanelinjen

Den nya tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö är på väg att realiseras. Nyligen vann Ramboll och Afry uppdraget om att ansvara över produktionsfrågor och lokalisering av etableringsområden och arbetstunnlar för den nya linjen.

Tunnelbanan kommer att få nya stationer vid Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstafältet, Årstaberg, Östberga och Älvsjö. Det innebär fyra helt nya tunnelbanestationer och två nya stationer i anslutning till nuvarande. Afry och Ramboll ska utföra planering och projektering med planerad byggstart år 2025.

– Det här projektet har stor betydelse för kollektivtrafiken i Stockholm och vi är otroligt glada att tillsammans med vår samarbetspartner Ramboll få förtroendet att bidra till att främja det klimatsmarta resandet och accelerera omställningen till ett hållbart samhälle, säger Folke Sandberg, affärsområdeschef på Transportation på Afry i en kommentar.

Uppdraget koordinerar och styr även hållbarhetsfrågorna i hela projektet. Det innebär att projektmål för sociala, ekologiska och ekonomiska frågor formuleras och följs upp kontinuerligt.

På Ramboll har vi alltid arbetat för att utveckla samhällen där både människor och miljö kan blomstra. Därför ser vi särskilt fram emot att få jobba in olika hållbarhetsaspekter i genomförandefrågorna, tillsammans med Afry. Det är en nyckel till att bygga in ett ansvarsfullt och framtidssäkrande tänk i helheten och driva ett hållbart projekt i slutändan, säger Åsa Zeinetz, chef för Ramboll Transport i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094