23948sdkhjf

Största ordern av elbussar för Nova Bus

Volvos dotterbolag Nova Bus har tagit emot sin största order av elbussar hittills. Det meddelar fordonstillverkarna i ett pressmeddelande. Totalt rör det sig om en order på 20 stycken LFSe+ med en option på ytterligare 20 stycken som Metropolitan Transit Authority of Harris County, Metro, har lagt.

– Extraordinära nyheter för Nova Bus att börja det nya året. Vi är glada över att arbeta med Metro i deras uppdrag att ha 100 procent bussupphandling med enbart nollutsläpp till 2030 i Houston. Detta LFSe+-kontrakt är vårt viktigaste hittills i USA, och vi är stolta över att fortsätta vårt betydande bidrag till elektrifiering av transporter i Nordamerika genom att introducera dessa nollutsläppsbussar i Houston, säger Martin Larose, vd för Nova Bus i en kommentar.

Bussarna förväntas vara i drift under det fjärde kvartalet 2022 och trafikera gatorna i Huston. Drivmotorn är tillverkad tillsammans med BAE Systems, vilket minskar bussarnas underhållskostnader och växthusgasutsläpp.

– Nova Bus elbussproduktion är en kritisk pelare för landets ekonomi och skapar en grönare framtid för transporter, säger den amerikanska senatorn Kirsten Gillibrand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079