23948sdkhjf

Ukrainska flyktingars pass blir färdbevis hos SL

Under gårdagen beslutade trafiknämnden i region Stockholm att personer på flykt från Ukraina och som har giltiga pass, kommer att kunna använda sina pass som färdbevis när de åker med SL.

Tidigare har flera aktörer inom kollektivtrafik i Europa fattat beslut om fritt resande för flyktingar, och under gårdagen gick Skånetrafiken och MTR ut med liknande beslut.

– Jag vill att vi tar vårt ansvar och gör vårt för de som flyr kriget. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi vill stödja dem som nu flyr den ryska invasionen och underlätta för dem att resa till skydd i det fria Europa, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande i SL i ett pressmeddelande.

Hur länge beslutet ska gälla, ska trafikförvaltningen återrapportera till trafiknämnden, står det att läsa i pressmeddelandet.

– Vi erbjuder människor möjlighet att med ukrainskt pass resa med kollektivtrafiken i Stockholm. För att de som nu flytt ska kunna ta sig till sin nya hem och få en liten hjälp på traven i att etablera sig i Sverige, Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd.

Läs mer om: SL
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.095