23948sdkhjf

Stor ökning för Keolis under 2021

Under förra året ökade Keolis Groups intäkter med nära fyra procent till 6,3 miljarder euro, det vill säga omkring 67 miljarder svenska kronor. Det framgår ut bolagets sammanfattning av 2021 som publicerades under gårdagen.

Under förra året slöts 115 kontrakt i de länder Keolis har sin verksamhet. Koncernens operativa lönsamhet ökade med 30 procent till 690 miljoner euro, samtidigt som den finansiella skulden var oförändrad från 2020 på 1 030 miljoner euro.

– 2021 var ett år av konsolidering, fokuserat på operativa och affärsmässiga resultat. Tillsammans med våra 68 000 anställda gjorde vi vårt yttersta för att leverera optimal service till våra kunder och deras användare, och för att begränsa pandemins påverkan på våra aktiviteter. Förra året var också en tid för att återställa och konsolidera våra finansiella resultat, efter ett utmanande 2020. Samtidigt intensifierade vi vårt fokus på CSR, i linje med vår övertygelse om att Keolis har en viktig roll att spela som en ansvarsfull företagsmedborgare, säger Marie-Ange Debon, Keolis verkställande direktör i ett pressmeddelande.

Några av de kontrakt som slöts under förra året var automatiserade tunnelbane- och spårvagnsnätverk i Dubai och ett kontrakt om 400 bussar i Sydney, där 125 bussar sedermera kommer att konverteras till eldrift. I Sverige vann Keolis kontrakt i Göteborg och Uppsala.

– De senaste två åren har vi haft ett nära samarbete med kollektivtrafikmyndigheter med ett antal åtgärder för att vinna tillbaka passagerare. Utsikten till färre pandemirelaterade reserestriktioner och mobilitetens avgörande roll för att främja regional utveckling och bekämpa klimatförändringar är viktiga skäl att se mot Keolis Groups framtida tillväxt med tillförsikt och optimism, fortsätter Marie-Ange Debon.

I arbetet med att minska koldioxidutsläppen kommer bolaget att fortsätta med en till helelektirsk BRT-linje längs Baskiens kust som startade i april 2021 och som lade grunden för en vätecellsdriven busstjänst i Dijon. Koncernen lanserade också ett nytt biobränsledrivet bussnät mellan Göteborg och Borås i Sverige, och rullade ut 20 elbussar i Odense i maj under 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125