23948sdkhjf

2030-sekretariatets grundare och vd Jakob Lagercrantz har gått bort

2030-sekretariatets grundare och vd Jakob Lagercrantz har tragiskt gått bort efter en kort tids sjukdom, detta meddelar sekretariatet i ett pressmeddelande. 

"In i det sista var Jakob tydlig med att uppdraget är större än personen, med en klar och konkret önskan att det arbete han startat ska drivas vidare och fullföljas. Målbilden förblir därför just som Jakob formulerat den: En stor fest på nyårsafton 2030 då klimatmålet är uppnått och sekretariatet han startade kan läggas ner. Även om Jakob inte fysiskt är på plats då eller i det fortsatta arbetet fram till dess, är hans bergfasta målinriktning, smittande entusiasm och kreativa lösningsfokusering med oss alla på den fortsatta resan.

På frågan hur Jakob Lagercrantz minne bäst hedras, är det vår övertygelse att han skulle svara att det sker genom att öka takten och ansträngningarna i omställningen till en hållbar värld genom att agera nu", skriver 2030-sekretariatet i pressmeddelandet.  

Jakob Lagercrantz hade lång erfarenhet av arbete med miljöfrågor, bland annat från Greenpeace. 2013 grundade han 2030-sekretariatet som arbetar för att se till att 2030-målet för transportsektorn verkligen ska uppnås.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14