23948sdkhjf

IRU samordnar flyktingtransporter

Över två miljoner människor befinner sig på flykt inom eller utanför Ukraina sedan Rysslands invasion av landet i slutet av februari. Den internationella transportorganisationens, IRU, medlemmar inom passagerartransport inledde under förra veckan åtgärden för att hjälpa ukrainare på flykt.

Tillsammans med FN:s flyktingkommission, UNHCR, kommer organisationen matcha privata bussoperatörer med ukrainska flyktingtransportbehov från bland annat gränsen till Ukraina och vidare till andra destinationer i Europa.

– IRU:s passagerartransportmedlemmar har visat ett stort stöd för att hjälpa flyktingar sedan krisen började. Denna nya åtgärd som ska stödja UNHCR kommer att samordna transportoperatörer för att ge lämplig hjälp till just de som behöver det mest, säger Patrick Westelinck, ordförande för IRU:s passagerartransportråd i en kommentar.

Samordningen av transporter kommer att ske under de kommande veckorna, och IRU skriver att det har varit svårt att matcha antalet flyktingar med deras resbehov vidare ut i Europa. Med den gemensamma satsningen från UNHCR och IRU ska transporterna bli mer effektiva.

– IRU undersöker också underlättande åtgärder på EU-nivå för humanitära passagerartransporter. Vi ser fram emot att fortsätta att koordinera viktigt stöd från vår bransch tillsammans med UNHCR, säger Raluca Marian, IRU:s direktör för EU Advocacy.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078