23948sdkhjf

Västtrafik samarbetar med Travis – ska öka resandet

Tidigare i mars meddelade Västtrafik att de börjar med tredjepartsförsäljning av biljetter. Nu är det första samarbetet inlett.

Via Nobinas mobilitetsapp Travis, kommer resenärer med Västtrafik att kunna köpa biljetter till kollektivtrafiken som paketerats med annan form av mobilitet. Initiativet är ett led i att hitta nya biljettlösningar och öka antalet resande, som sjunkit under pandemin.

Appen kommer att samla reseplanering för kollektivtrafik tillsammans med bildelning, elsparkcyklar, cyklar och taxi. Förutom det tillhandahåller appen också reseinformation i realtid och on demand-tjänster.

– Nu mer än någonsin tidigare behöver vi hitta nya sätt för att få fler att resa hållbart. Att kunna kombinera olika mobilitetstjänster på ett smidigt sätt och göra det enkelt för resenärerna är avgörande. Nu är vi i gång med ett första spännande samarbete med Travis, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i en kommentar.

Med tredjepartsförsäljningen blir Västtrafik först i landet med att erbjuda biljetter i en annan försäljningskanal än deras egen app. I dagsläget har Västtrafik omkring 100 fysiska biljettombud som säljer företagets biljetter.

– Att Västtrafik nu möjliggör för en mobilitetspartner att utveckla helt nya biljettkoncept, erbjuda kombinerade resealternativ och själva utforma priset för dessa biljetter är ett mycket innovativt och modigt inslag i kollektivtrafiken. Vi hoppas att detta ska bidra till att kollektivtrafikens resenärer kan bli ännu fler, ännu snabbare, säger Petra Axelsson, director of sustainability and mobility på Nobina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095