23948sdkhjf

Ny ordförande till Svensk Sjöfart

Under Svensk Sjöfarts årsstämma i veckan valdes en ny ordförande, och det blev Claes Berglund, chef för Public Affairs & Sustainability på Stena AB, som kommer att axla rollen från Gotlandsbolagets vd Håkan Johansson.

– Jag är hedrad över uppdraget som ordförande för Föreningen Svensk Sjöfart och ser mycket fram emot vad vi gemensamt ska åstadkomma de kommande åren. Sjöfarten är en viktig näring i sig och vi står inför en spännande tid där det har blivit tydligt hur central sjöfarten är för Sveriges försörjningsberedskap, klimat och industri. Flera stora frågor kommer att vara i fokus den närmsta tiden, exempelvis frågan om tonnageskatt. Även återställandet av nettomodellen och kompetensförsörjning står högt upp på agendan. Givetvis är också klimat- och miljö samt säkerhet något som vi inom föreningen ständigt arbetar med, säger Claes Berglund, i en kommentar.

Svensk Sjöfart är en branschorganisation som representerar ett 60-tal rederier som tillsammans transporterar både varor och passagerare till och från Sverige och runt om i världen.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109