23948sdkhjf

Ny ordförande till Svensk Sjöfart

Under Svensk Sjöfarts årsstämma i veckan valdes en ny ordförande, och det blev Claes Berglund, chef för Public Affairs & Sustainability på Stena AB, som kommer att axla rollen från Gotlandsbolagets vd Håkan Johansson.

– Jag är hedrad över uppdraget som ordförande för Föreningen Svensk Sjöfart och ser mycket fram emot vad vi gemensamt ska åstadkomma de kommande åren. Sjöfarten är en viktig näring i sig och vi står inför en spännande tid där det har blivit tydligt hur central sjöfarten är för Sveriges försörjningsberedskap, klimat och industri. Flera stora frågor kommer att vara i fokus den närmsta tiden, exempelvis frågan om tonnageskatt. Även återställandet av nettomodellen och kompetensförsörjning står högt upp på agendan. Givetvis är också klimat- och miljö samt säkerhet något som vi inom föreningen ständigt arbetar med, säger Claes Berglund, i en kommentar.

Svensk Sjöfart är en branschorganisation som representerar ett 60-tal rederier som tillsammans transporterar både varor och passagerare till och från Sverige och runt om i världen.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095