23948sdkhjf

Köper Stockholms Spårvägar: "Vi vill vinna kommande upphandlingar"

Bergkvarabuss har ingått en överenskommelse om att förvärva samtliga aktier som Pegroco Transportation Holding äger i Stockholms Spårvägar. Det framgår i ett pressmeddelande.

Stockholms Spårvägar kör på uppdrag av SL linje 7 och linje 21 som har omkring 10 miljoner resenärer per år. I och med förvärvet lägger Bergkvarabuss till spårburen trafik i listan av kollektivtrafik.

Stockholms Spårvägar är ett välskött bolag som kommer att komplettera och bredda vår verksamhet inom kollektivtrafik. Vi ser förvärvet som ett led i den satsning som Bergkvarabuss kommer att göra inom kollektivtrafik i Stockholmsregionen. Målsättningen med förvärvet är givetvis att vinna kommande upphandlingar inom spårburen trafik i Stockholm och övriga landet, säger Per Thorsell, vd, Bergkvarabuss, i en kommentar.

I samband med köpet avyttrar Stockholms Spårvägar dotterbolaget Spårvägens Vagnbolag samt aktierna i intressebolaget Djurgårdslinjen. Enligt Bergkvarabuss innebär förvärvet inga personalförändringar för Stockholms Spårvägar.

Det känns bra att Stockholm Spårvägar har fått en ägare som har en lång erfarenhet av att utföra kollektivtrafik och som, precis som vi; har kunden i fokus. Jag är övertygad om att Stockholms Spårvägar tillsammans med Bergkvarabuss kan utveckla den spårburna trafiken i Stockholm på ett riktigt bra sätt, säger Magnus Braxell, vd, Stockholms Spårvägar.

Affären kräver att Bergkvarabuss erhåller över 90 procent anslutning av alla aktier till erbjudandet samt att Konkurrensverket godkänner transaktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079