23948sdkhjf

Samtrans inför stödpaket för miljoner: "Läget är akut"

Mot bakgrund av de stigande drivmedelspriserna till följd av Rysslands invasion av Ukraina, samt pandemins påverkan på kollektivtrafiken, inför Samtrans Omsorgsresor nu ett ekonomiskt stödpaket som ska stötta företagets åkerier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtrans stödpaket omfattar 13 000 000 kronor som ska gå till deras anslutna åkare, vilket innebär bland annat Samtrans sänker sin avgift med -20 procent på turbundna resor under augusti-december, där avgift sänks från 15 procent till 12 procent på turbundna resor.

– Vi för dialoger med våra kunder om hur Samtrans och våra partners ska kompenseras för de höga drivmedelspriserna. Men tiden är knapp, ska vi kunna tillhandahålla mobilitet för alla som har behov av särskild kollektivtrafik, har vi inte råd att förlora åkerier och förare. Det kommer i slutändan att drabba våra resenärer och deras rätt att delta i samhället på lika villkor, säger Tomas Hansson, vd för Samtrans Omsorgsresor och Nobina Care, i en kommentar.

Tidigare har insatser gjorts i form av tidigarelagd utbetalning varje månad, kvalitetsbonus samt tidigare utbetalda bränslestöd.

– Vi är nu måna om att dialogen med våra uppdragsgivare går framåt. Men eftersom läget är så pass akut måste vi agera skyndsamt för att stötta våra åkerier. Vår målsättning är att varje åkeripartner till Samtrans ska känna att det finns förutsättningar för att bedriva verksamhet på ett hållbart sätt. Vi hoppas att detta ska vara en hjälp för Samtrans partners att fortsätta leverera branschens högsta kvalitet, säger Tomas Hansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078