23948sdkhjf

Elite Hotels of Swedens grundare död

Grundaren och ägaren till hotellkedjan Elite Hotels of Sweden, Bicky Chakraborty, har gått bort efter en tids sjukdom, det meddelar Elite Hotels i ett pressmeddelande. 

Bicky Chakraborty kom till Sverige från Indien som 21-åring och hade en spikrak karriär till hotellkedan Elite Hotels of Sweden som består av 41 hotell, gastropubkedjan The Bishops Arms, spakonceptet Vana Spa och restaurangerna Paolos.

 Elite Hotels stöpte inte bara om hela Sveriges hotellmarknad genom att stå för en kvalitet i särklass, utan genom Bickys omsorg har även många svenska städer fått stolta och vackra stadshotell i varsamt restaurerade byggnader som annars hade omvandlats eller rivits. Bicky och Elite har under 40 år varit en ständigt drivande kraft för att utveckla hotellnäringen i Sverige, senast med att öppna nyskapande The Wood Hotel by Elite, som är en klimatpositiv byggnad och världens högsta trähotell, skriver David Halldén, vd och koncernchef för Elite Hotels of Sweden.

Bicky Chakraborty var sommarpratare i Sveriges Radio 2007, tilldelades Albert Bonniers pris Årets Företagare 2008, fick samma år ta emot Pravasi Bharatiya Samman – Indiska Presidentens Medalj för förtjänstfulla insatser utförda utomlands och har erhållit både Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringsmedalj samt Hans Majestäts Konungens Medalj i 12:e storleken. Han engagerade sig även i filantropiska gärningar och har suttit i styrelsen för Stockholms Stadsmission och Drottningholmsteatern och under många år sponsrat Augustpriset. Bicky har varit en långsiktig sponsor för entreprenörskap på KTH och hans mångåriga engagemang i Svensk Tennis är välkänt. Bickys filantropi sträckte sig även utomlands och han har bland annat byggt två sjukhus i Indien och sponsrat projekt för rent vatten i Vietnam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125