23948sdkhjf

Rekordökning för Snälltåget

Snälltågets nattåg mellan Stockholm och Berlin har sedan linjen startade förra sommaren haft över 120 000 resenärer. Antalet resenärer på linjen, jämfört med den tidigare rutten Malmö – Berlin, har ökat med 500 procent. Men det är inte bara på helåret antalet resenärer ökat, under sommaren som var ökade resenärerna med 100 procent. Det skriver Snälltåget i ett pressmeddelande.

– I sommar har varje avgång varit fullbokad och vi har utökat kapaciteten med en extra sittvagn i flera avgångar under juli och början av augusti. Under juli månad hade vi 100 procent fler resenärer än förra året, säger Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget, i en kommentar.

Snälltåget planerar att inför nästa år utöka trafiken ytterligare med 20 dagar till att totalt köra 240 dagar om året. Linjen, som körs utan bidrag från staten, gör dock att Snälltåget anser att konkurrensen från SJ:s nattåg på samma sträcka, inte sker på rättvisa villkor.

– SJ får bidrag av Trafikverket för att köra parallell nattågstrafik med vår över 100 dagar om året, det vill säga dagar som vi på Snälltåget redan kör. Det snedvrider konkurrensen och är bara slöseri med skattepengar. Vi efterlyser schysta villkor för tågbolag, det vill säga att konkurrensen dessa dagar sker på lika villkor och utan bidrag, säger Marco Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08