23948sdkhjf

Volvo och Flixbus stärker samarbetet – ska utveckla ett mer hållbart resande

Volvo och Flixbus har ingått ett samarbetsavtal för att utveckla ett mer hållbart bussresande för Flixbus partners.

Samarbetet går ut på att de två företagen ska hjälpa Flixbus partners under fordonsupphandlingar samt att förenkla utvecklingen av deras fordonsflottor.

Det sker genom att Volvo blir en av tillverkarna de olika parterna kan köpa fordon från. Avtalet slöts i maj i år och gör det möjligt för Volvo att tillhandahålla bussar till Flixbus partnernätverk som tillsammans förbinder 2 500 destinationer.

– Volvo Buses och Flixbus har samma syn på persontransporter – det ska vara hållbart, säkert och pålitligt. Vårt samarbetsavtal och vårt partnerskap ger oss möjlighet att utvecklas detta koncept tillsammans, säger Niklas Orre, vice president för coach sales på Volvo Bussar.

Ett resultat av avtalet är de två företagens samarbete gällande användning av biodiesel på linjen Brest – Grenoble i Frankrike. Två Volvo 9700 dubbeldäckare kommer att trafikera sträckan och gå på Oleo100 biodiesel. Drivmedlet tillverkas av raps och genom användningen utökar Flixbus sitt biobränsleavtryck i landet genom att minska koldioxidutsläppet med upp till 70 procent.

– Volvo Bussar är en partner som delar vår vision om mer hållbart resande och tillhandahåller premiumbussar som kan garantera den Flixbus-kvalitet som våra kunder söker, säger Fabian Stenger, operativ chef på Flixbus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125