23948sdkhjf

Arriva får mångmiljonbelopp av EU

Koncernen tilldelas finansiering för att stödja EU:s klimatmål.

Under tre år kommer Arriva och deras partnerorganisationer tilldelas 5,3 miljoner euro (57 miljoner svenska kronor) i finansiering för att stödja EU:s klimatmål.

Finansieringen sker genom LIFE-programmet som är EU:s finansieringsinstrument för miljö- och klimatåtgärder och syftar till att främja klimatomställningen.

För Arriva Groups del handlar det om tre projekt: vattenbesparing, luftkvalitet och cirkularitet av material för infrastruktur. 

Inom vattenbesparing kommer olika tester genomföras, bland annat återvinning och återanvändning av avloppsvatten samt återvinning av avloppsvatten i kombination med ett system för uppsamling av regnvatten.

”Det uppskattas att om 50 procent av busstransportsektorn genomför de mest effektfulla initiativen under de kommande fem åren, skulle cirka 18 miljarder liter vatten kunna sparas varje år. Detta motsvarar 7 200 simbassänger i olympisk storlek och en minskning av den totala vattenanvändningen med 42 procent inom transportsektorn” skriver Arriva Group i ett pressmeddelande.

Utöver det kommer fyra cirkularitetsprojekt genomföras som bland annat handlar om konvertering av dieselbussar till elektriska, där två Volvo-bussar ska konverteras. 

– Jag är mycket stolt över att ha lyckats säkra finansieringen för dessa viktiga initiativ. Vi var en del av en konkurrenskraftig ansökningsprocess och vi är glada över att ha blivit utvalda av EU och erkända för den potentiella inverkan vi kan ha inom transportsektorn, säger Anita Toni, Arriva Group EU Funding Manager i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39