23948sdkhjf

Jätterederi köper Forsea

Med stöd från EQT Infrastructure har det danska rederiet Molslinjen ingått ett slutligt avtal om att köpa ForSea från Igneo Infrastructure Partners.

Molslinjen etablerar sig på allvar på den lokala, danska färjemarknaden. Bolaget har precis ingått ett köpeavtal med ägarna EQT Infrastructure om övertagandet av Forsea, som seglar på linjen mellan Helsingborg- Helsingör. Det uppger Molslinjen i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete mellan Molslinjen och Forsea där vi kan utbyta lärdomar och fortsätta tillväxtresan mot en hållbar ledande aktör i regionen, säger Carsten Jensen, vd på Molslinjen, i ett pressmeddelande.

Forsea-färjorna transporterar sex miljoner passagerare, en miljon bilar och 450 000 lastbilar över sundet varje år. Bolaget driver fem färjor på sträckan, varav två är elektriska och en tredje är planerad för eldrift. Och elfärjorna har varit viktiga för ägarna till EQT Infrastructure.

– ForSea är ledande inom sin bransch och visar att det är möjligt att driva en hållbar färjelinje som samtidigt skapar fina resultat. Hållbara transporter är framtidens modell och ForSea kommer fortsätta arbetet med att gå i bräschen för den gröna resan, säger Kristian Durhuus vd på Forsea.

Molslinjen köptes av EQT Infrastructure 2021 och företaget har cirka 1 200 anställda. Varje år transporterar Molslinjen cirka åtta miljoner passagerare via sina nio färjelinjer över Danmark.

Transaktionen är villkorad av de svenska och danska konkurrensmyndigheternas godkännande och förväntas slutföras i början av 2023. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra försäljningspriset.

Forsea kommer att fortsätta sin tillväxt- och hållbarhetsresa i Norden under nytt ägandeskap och i samarbete med Molslinjen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172