23948sdkhjf

Klart! Sverige värd för stor kongress

Den globala organisationen Global Sustainable Tourism Council som startades av bland annat FN, kommer att arrangeras i Stockholm 2024.

Det står klart efter att Visit Sweden och Tillväxtverket ansökt om att världskongressen ska hållas i här, och Global Sustainable Tourism Council, GSTC, lyfter fram Sveriges arbete med hållbarhet som en av anledningarna.

– Visit Sweden övergripande mål om att Sverige ska ses som världens mest attraktiva resmål genom att leda mot ett mer medvetet resande är utgångspunkten i allt vårt arbete. Därför är det extra glädjande att Sverige blir det land som ska arrangera GSTC:s världskongress, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden i en kommentar och fortsätter:

– Detta ger oss möjlighet att tillsammans med svenska näringslivet fortsätta arbeta med hållbar utveckling för att skapa långsiktighet och konkurrenskraft. Världskongressen ger Sverige möjlighet att på den internationella arenan synliggöra utvecklingen som sker.

GSTC:s årliga kongress samlar internationella och nationella aktörer från hela världen. Syftet med att arrangera kongressen i Sverige är för Visit Sweden, Tillväxtverket, Visit Stockholm och Kungliga Djurgårdens Intressenter att inspirera till den hållbara utvecklingen, dela kunskaper om Sverige som resmål och lyfta de i Sverige som kommit långt i hållbarhetsarbetet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078