23948sdkhjf

Efter biljetturerna – nu sänks priserna i Västra Götaland

De nya biljettpriserna i Västra Götalandsregionen kommer att börja gälla den 28 april.

Biljettpriserna i Västra Götalandsregionen har åkt berg- och dalbana. Tidigare i höstas beslutade Kollektivtrafiknämnden om en höjning av kollektivtrafikens biljettpriser i Västra Götaland från årsskiftet.

Därefter kom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet till makten och antog i slutet av förra året en ändringsbudget som innebar att biljettpriserna justeras tillbaka ner från och med 1 maj 2023.

Biljettprisernas resa med berg- och dalbana slutade inte där eftersom prisernas höjdes i januari efter ett tidigare beslut som togs innan valet av den förra politiska ledningen. 

Det var dock bara tillfälligt för nu står det klart att biljettpriserna sänks tillbaka till förra årets priser. Det uppger Rödgrön ledning i ett pressmeddelande och de nya priserna kommer att börja gälla den 28 april.

– Kollektivtrafik måste vara tillgängligt för alla om vi ska kunna ställa om till ett hållbart resande och att hålla nere biljettpriserna är en stor del i detta. Vi kan inte samtidigt höja priserna för kollektivtrafiken, när det för många är det enda sättet att ta sig till skola och arbete, säger Louise Jeppsson (V) ordförande i Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094