23948sdkhjf

SJ får fortsätta köra nattåg till Berlin

I februari blev det klart att SJ:s nattåg till Hamburg förlängs till Berlin fram till sista september i år. Nu kommer nästa besked: tågbolaget får fortsätta bedriva nattågen till den tyska huvudstaden i höst och vinter.

SJ har kört nattåg till Hamburg sedan 2022. Året innan vann tågbolaget Trafikverkets upphandling om att bedriva nattågstrafik Stockholm-Hamburg, ett uppdrag som också innefattar fordonsförsörjning, biljettförsäljning och marknadsföring. 

Avtalet om trafiken Stockholm-Hamburg löper över fyra år, och förutom till Hamburg har SJ bedrivit trafik till Berlin sedan april i år. 

Tanken var att linjen till Berlin skulle upphöra sista september i år och att linjen i stället skulle ha Hamburg som slutdestination. Nu meddelar SJ att de fått klartecken att fortsätta köra till den tyska huvudstaden.

– Det är verkligen goda nyheter, resenärerna har visat stort intresse från start för att resa till Berlin med Euronight. Tack vare en ny överenskommelse med vår tyska samarbetspartner kan vi även fortsatt köra daglig trafik hela sträckan till Berlin, säger Christer Litzell, affärschef på SJ, i en kommentar.

SJ skriver att tidtabellen kommer att vara oförändrad fram till årsskiftet.

Nu står det klart: SJ kör nattåg mellan Stockholm och Hamburg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096