23948sdkhjf

Örebro utökar kontrollerna med kroppskameror

Länstrafiken i Örebro län utrustar biljettkontrollanterna med kroppskameror. 

Stads- och regiontrafiken i Örebro får en utökad kontrollverksamhet där kontrollanterna kommer att utrustas med kroppskameror. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Förra året slöt Länstrafiken ett nytt avtal med Q Security som sköter biljettkontrollerna i kollektivtrafiken. Det avtalet började i januari och löper över fyra år.

– Förhoppningen är att vi med fler kontrollanter ska skapa en tryggare resa för resenärer och en bättre arbetsmiljö för föraren. Fler uppmärksammas också på att man ska betala för sig och att kollektivtrafiken inte är gratis, säger Gustav Widén som är verksamhetsansvarig för trygghet -och biljettkontroll inom Länstrafiken, i en kommentar.

Filmen i kamerorna sparas i 30 sekunder för att sedan spelas över om inte en kontrollant startar inspelningen igen. Endast polisen eller annan behörig utredare kan begära ut materialet. 

Länstrafiken skriver att mellan 150 och 200 tilläggsavgifter delas ut per månad och i början av året höjde Länstrafiken också tilläggsavgifterna vid biljettkontroller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125