23948sdkhjf

Scandlines får ny koncernchef

Den 1 juni 2008 tillträdde Michael Hassing som ny koncernchef (CEO) för rederiet Scandlines.
FAKTA/
Scnadlines
Scandlines driver nio färjelinjer mellan Sverige, Danmark och Tyskland samt till Finland och Baltikum. Rederiet har cirka 2 400 anställda.

Michael Hassing har de senaste sju åren varit bosatt i London där han arbetat som CEO hos Samskip med ansvar för uppköp, integration och global utveckling av Samskips shipping och logistikaktiviteter. Michael Hassing var tidigare direktör i AP Møller-Mærsk där han arbetade med aktiviteter inom linjeagentur, logistik, intermodal trafik, shipping och offshore-aktiviteter på The Mærsk Company i London.

Högsta ledningen i Scandlines består nu av tre personer, Michael Hassing som koncernchef (CEO), John Steen-Mikkelsen som operativ chef (COO) och Andreas Lübs som finanschef (CFO).

- Jag är övertygad att Michael Hassing med sin långa internationella erfarenhet är rätt person att tillsammans med övriga ledningen framgångsrikt föra rederiet framåt genom processen mot en börsintroduktion, säger Jan Stenberg, styrelseordförande i Scandlines.

Scandlines ägare, Allianz Capital Partners, 3i Group och Deutsche Seerederei förklarade redan när de tog över ägandet av rederiet i augusti 2007 att huvudmålet var att ytterligare utveckla företaget och tillföra kompetens med fokus på en kommande börsintroduktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063