23948sdkhjf

Hälften klart på Farstagrenen

Sedan den 25 mars har tunnelbanans Farstagren varit avstängd för upprustning. Bussoperatörer från Sverige och övriga Norden håller igång trafiken.
Arbetet med tunnelbanelinjen pågår för fullt. Nu är det halvtid i projektet som omfattar sexton broar, åtta stationer och 7,5 kilometer bana. Under arbetet byts räls, slipers, växlar och kablar ut längs hela banans sträckning. Som mest arbetar 300 - 400 personer samtidigt på Farstagrenen.

Broarna töms under arbetet på makadam, kablar, kabelrännor, ledningar, slipers och räls. Sedan läggs först ett fuktspärrande tätskikt, därefter ett skyddande betonglager och ovanpå det makadam. På vissa broar åtgärdas även broarnas kantbalkar.

Generellt blir det nya skyltar på alla stationer och kännbara markeringar utmed kanterna på alla plattformar och vid spärrarna. Markeringarna gör det enklare för synskadade resenärer att orientera sig.

Spårhöjden justeras också utmed Farstagrenen så att tågens golv hamnar i nivå med plattformen. Att justera spårhöjden görs för att underlätta för resenärer som använder rullstol eller rullator. Dessutom målas stationerna om, utrustas med bättre belysning och nya bänkar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062