23948sdkhjf

SJ tror på tågsemester

Intresset för att tågsemestra i Europa ökar kraftigt, enligt SJ. Därför startar järnvägsbolaget en tjänst där förslag på spännande rutter visas för tänkta kunder.
SJ:s förslag på spännande resrutter kan kompletteras med nedladdningsbara gratisguider till Europas intressantaste resmål.

- Försäljningen av interrailkort dubblerades förra året och ökningen har fortsatt 2009. Våra guider och förslag på resrutt förenklar både planering och resande, säger Nina Hornewall , SJs försäljningsdirektör.

Förra året såldes drygt 22 000 interrailkort i Sverige av SJ. Trots att 2009 bara börjat så ökar intresset. Både försäljning av interrailkort och tågcharter i Europa slår tidigare rekord. Miljömedvetenhet, avkopplande färdsätt och att anlända direkt till storstädernas hjärtan ligger bakom det stigande intresset för att tågsemestra.

- Global Pass-kortet som gäller till valfritt resande i 30 länder är populärast. Men vi har märkt att det samtidigt kan förvirra resenären. Vilka länder och vilken rutt ska man välja för att få ut det mesta av resan? Därför finns det en stor efterfrågan på spännande reseförslag, säger Nina Hornewall.

Hittills har SJ tagit fram fem olika förslag som passar olika typer av resenärer, ungdomar, familjer och seniorer. Det handlar om Fantasins värld (Legoland/Danmark) Äventyr för vuxna och barn (Disneyland/Paris/Frankrike), Alpernas vackraste land (Schweiz), Färgstarka favoriter (Barcelona/Nice/Milano) samt Klassiska huvudstäder (Berlin/Prag/Budapest/Wien). Förutom utvalda SJ Resebutiker kan även SJ Contact Center och certifierade Resebyråer erbjuda utlandsresorna.

På väg mot resmålet underlättas planeringen av SJs nykomponerade resguider, som lätt och gratis laddas ned från www.sj.se/resguider. På sajten finns hundratals olika resmål i Sverige, övriga Europa och resten av världen. Guiderna finns, förutom på svenska, på flera olika språk.

- Våra guider uppdateras hela tiden för att vara så aktuella som möjligt, säger Nina Hornewall.

Målsättningen är att SJs resebokning i framtiden ska kunna hjälpa till med att paketera tågresan med hotell. I ett första skede kan SJ hjälpa till med hotellbokning i Köpenhamn och Oslo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11