23948sdkhjf

Saxton till Trafikanalys

Brita Saxton har av regeringen utsetts till generaldirektör och chef för den nya myndigheten Trafikanalys.
– Med Brita Saxton vid rodret för den nya myndigheten Trafikanalys kommer Sverige få ett utvärderings- och analysorgan i världsklass. Jag är väldigt glad över att ha henne i ledningen för denna viktiga myndighet, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson .

Brita Saxton är sedan 2009 generaldirektör och chef för Statens institut för kommunikationsanalys och särskild utredare i organisationskommittén för Trafikanalys. Tidigare var Saxton generaldirektör och chef för Institutet för tillväxtpolitiska studier och har också mångårig erfarenhet som chef inom regeringskansliet.

Brita Saxton har varit styrelseledamot i Statens Väg- och Baninvest AB och i SVEDAB (Svensk-Danska Broförbindelsen AB) samt medverkat i ett flertal statliga utredningar. Brita Saxton har en juris kandidatexamen och domarutbildning.

Förordnandet som generaldirektör och chef för Trafikanalys sträcker sig från den 1 april 2010 till och med den 31 mars 2016. Den nya myndigheten Trafikanalys som bildas den 1 april 2010 ska vara regeringens utvärderings- och analysorgan för frågor inom hela transportområdet. Myndighetens verksamhet ska vara lokaliserad till Stockholm och Östersund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14