23948sdkhjf

Hårdare tag mot ryssbussarna

Nu ska det bli hårdare tag mot utländska tunga fordon i Sverige som inte håller måttet, bland annat de ryska turistbussarna i Stockholm. Det framkom under ett möte som BR höll 21 december.
Bussbranschens Riksförbund, BR, hade bjudit in till ett möte om ryska bussar som genomfördes den 21 december. Bakgrunden är att antalet ryska bussar successivt har ökat i Stockholmsområdet men även i övriga Sverige och BR är av uppfattningen att för många av dessa bussar saknas det tillstånd för denna trafik. Till det kan föras de särskilda bestämmelser som gäller i miljözonen samt beträffande busslängder i Stockholms innerstad. Vid mötet deltog representanter för Polisen, Transportstyrelsen, Bussarbetsgivarna, enskilda busstrafikföretag samt BR. Sammantaget deltog 10 personer vid mötet.

Vid mötet gicks igenom vad ett tidigare möte (15 maj 2009) som BR initierat i frågan kom fram till, hur läget är idag, om något förändrats samt vad som gjorts i frågan. Därefter diskuterades hur frågan ska hanteras vidare och vem som gör vad.

Det betonades vid mötet att Polisen har en nyckelroll om den olagliga trafiken med ryska bussar ska stoppas. Från Polisens sida uttalades en avsikt att intensifiera kontrollerna av all yrkesmässig trafik så att inga oegentligheter förekommer. När det gäller trafiken med ryska bussar ansågs att det är effektivt att kontrollera bussarna och att föraren medför ett tillstånd för trafiken direkt i anslutning till Stockholms Hamn. Från Polisens sida nämndes även att under andra halvåret av 2009 har mycket resurser fått avdelats för uppgifter som hört samman med EU-ordförandeskapet.

TEXT: GÖRAN FORSSÉN
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079