23948sdkhjf

Stororder till Shanghai

Bombardier i Västerås ska leverera ytterligare 246 tunnelbanevagnar till Shanghai. Totalt är affären värd 203 miljoner euro – Bombariers andel är 96 miljoner euro.
Bombardier Transportations samriskföretag Changchun Bombardier Railway Vehicles Company Ltd. har vunnit en order på 41 nya tåg av typen Movia – sammanlagt 246 vagnar – till Shanghais tunnelbana linje 12. Drivutrustningen utvecklas och tillverkas delvis av Bombardier i Västerås. Tillsammans med reservdelar och utbildning värderas ordern till cirka 203 miljoner euro, varav Bombardiers andel av ordern är cirka 96 miljoner euro.

Vagnarna utvecklas från en standardiserad plattform som säkerställer hög tillgänglighet och kostnadseffektivitet. Tågen är byggda för en topphastighet på 80 km/h. Den senaste generationen av Bobmardiers drivsystem Mitrac ger en låg energiförbrukning.

Tunnelbanetågen Bombardier Movia är ett utmärkt exempel på ett modernt fordon för spårburen kollektivtrafik, som utvecklats för att möta kraven på hastighet, kapacitet och kostnadeseffektiva persontransporter i städer. Med sin modulära design, kan Movia-plattformen anpassas för faktorer som klimat och möjligheter till lokal produktion. Anpassningar kan också göras för att minimera operatörernas kostnader för underhåll och reparationer.

De beställda fordonen möter de krav som kunden, Shanghai Shentong Metro Group Co, har ställt, vilket bland annat innebär en energieffektiv luftkonditionering, flera bildskärmar för passagerarinformation och ett sofistikerat system för videoövervakning.

Leveranserna påbörjas om 28 månader och beräknas vara slutförda under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063