23948sdkhjf

Polen perfekta skidresemålet

Södra Polen är en upplagd destination för vinterns skidresa. Det är i alla fall vad rederiet Polferries anser och manar bussresearrangörer att titta åt Karpaterna till.
I södra Polen finns optimala förutsättningar för utövande av olika vintersporter för såväl nybörjare som proffs. Alltifrån ett flertal pister till kälkbackar och längdåkningsspår väntar besökaren. Dessutom är prisbilden angenäm för den typiske svenske bussturisten, enligt Polferries.

Den mest kända skidorten i Polen är Zakopane som ligger i en sänka med utsikt över bergstopparna. Orten har en hundraårig tradition av vintersport och här finns ett stort antal lifter att välja mellan. Byn Szczyrk är Polens största vintersportort meden massa pister i olika svårighetsgrader. På bergen runt omkring huvudorten ligger snön oftast mellan december och april. De flesta skidorterna ligger i sydvästra Polen i gränstrakterna mot Tjeckien och gemensamt för dem är att de erbjuder aktiviteter för alla, oavsett ålder och kunnande. För den som inte vill åka skidor eller snowboard finns möjligheten att vandra i bergen, åka hundspann eller varför inte pimpla?

Kälkåkning är också populärt i Polen. Framförallt i trakterna kring Zakopane. Här pågår en folkfest i februari varje år. Lokalbefolkning i folkdräkt och utsmyckade kälkar visar upp sig och det arrangeras olika kapplöpningstävlingar där såväl skidåkare som kälkåkare tävlar mot varandra åkandes efter häst.

Förutom skidåkning bjuder Polen på andra semestermöjligheter. Norra delarna av landet kryllar av hotell med spa-anläggningar som alla erbjuder individuella skräddarsydda behandlingar och förmånliga övernattningspaket.

Enklaste och bekvämaste resan för skidsemestern till Polen går via Polferries linjer. Färjan M/S Wawel erbjuder en avkopplande start på resan. Från Ystad går det dagligen en färja till Swinoujscie i Norra Polen. Därifrån är det cirka 60 mil till skiddistrikten. Polferries har samarbete med en rad hotell och kan erbjuda förmånliga priser på såväl resa som övernattning.

Rederiets senaste erbjudande heter ”Happy Driver” och är det absolut bästa och billigaste sättet att ta sig till skidåkningen i Polen för den bilburne skidåkaren. Självklart är det ännu bättre att grupper åker bil till södra Polens alpina destinationer än att var och än åker sträckan i egen bil. Här finns möjligheter för många svenska bussbolag att vaska fram bra resepaket om inte till denna säsong så till nästa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078