23948sdkhjf

Swebus ökar i vinterkylan

Swebus Express bussar går enligt tidtabellen och inga större störningar väntas trots vinterkylan som dragit in över landet, rapporterar företagets trafikledning.
Under julhelgen har det förekommit kraftigt snöfall runt om i landet som skapat förseningar i kollektivtrafiken generellt. Hos Swebus Express har det förekommit förseningar på enskilda turer men inför nyårshelgen ser förutsättningarna gynnsamma ut. Kylan som dragit in över landet förväntas inte skapa större problem i trafiken utan bussarna går enligt tidtabell.

– Väglaget är generellt bra så bussarna kan följa tidtabellen och vi kan se till att alla kommer fram till sitt nyårsfirande i tid. Under julhelgen förekom det flera personbilsolyckor på vägarna som begränsade framkomligheten och orsakade förseningar på enskilda turer, men generellt har det ändå fungerat bra. Vi har haft en kraftig ökning av antalet passagerare så troligtvis har fler valt att ställa bilen i snövädret och tagit bussen istället, säger Ingvar Ryggesjö , pressansvarig för Swebus Express.

Under julveckan reste 17 procent fler resenärer med Swebus Express jämfört med föregående år. Förbokningarna inför nyårs- och trettonhelgen pekar på att ökningen av bussresandet fortsätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08