23948sdkhjf

Förenklat kollektivresande

Resplus Årskortstillägg gör att resenärer som har ett årskort hos SJ kan resa obegränsat med länstrafiken under ett år tack vare SJ och Samtrafiken.
Den unika produkten Resplus Årskortstillägg gör att de resenärer som har ett årskort hos SJ kan resa obegränsat med läns- och tätortstrafik i hela Sverige på ett enda kort under ett helt år. Allt detta gör det enklare och mer attraktivt för de resenärer som reser mycket interregionalt att resa med den lokala och regionala kollektivtrafiken. Man behöver inte känna till vem som kör på olika ställen, var man kan köpa sin biljett och hur mycket varje enskild resa kostar.

– Nu förenklar vi för resenären eftersom det inte längre behövs en utskriven pappersbiljett för resor med länstrafikbolagen som komplement till SJ Årskort. Vi tror att kunderna kommer att uppskatta möjligheten att få tillgång till länstrafikens alla 50 000 hållplatser med sitt SJ Årskort, säger Nina Hornewall , Försäljningsdirektör på SJ.

En kom-fram-garanti finns för hela resan som genomförs med Årskort med Resplustillägg som färdbevis.

– Samtrafiken är den part som står för samverkan i branschen så det var en självklarhet för oss att utveckla denna produkt säger Mattias Andersson , Affärsansvarig för Resplus på Samtrafiken.

Resplus Årskortstillägg baseras på en prisöverenskommelse mellan trafikhuvudmännen och Resplus, där ersättning till deltagande företag utgår från en gemensam pott av försäljningsintäkter. Samtrafiken står bakom intäktsfördelningen och sätter upp regler för att det ska fungera smidigt för resenärer och trafikföretag.

Resplus Årskortstillägg möjliggörs tack vare användandet av Resekortet AB:s tekniska specifikation för Resekortet och är dessutom ett delprojekt i branschens Fördubblingsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094