23948sdkhjf

Rekordintresse för Persontrafik 2010!

Intresset för kollektivtrafikbranschen fortsätter att växa. Detta bekräftas av att branschmässan Persontrafik 2010 som äger rum i höst redan nu har slagit rekord i antal bokningar.
Inför 2010 har mässan 57 procent fler registrerade utställare jämfört med samma tidpunkt tidigare år, vilket visar att Persontrafiks satsning på ett bredare utbud ligger rätt i tiden.

– För oss är det glädjande att vi redan fått positiv respons på vårt förnyelsearbete och en bekräftelse på att branschen efterfrågar ett bredare arrangemang och en gemensam plattform för alla som är verksamma inom kollektivtrafikområdet. Persontrafik 2010 omfattar all kollektivtrafik, säger projektledare Dan Ågren .

Breddningen av Persontrafik innebär bl.a. att kollektivtrafikens fem största organisationer nu står bakom mässan – utöver de två tidigare medarrangörerna Svensk Kollektivtrafik och Bussbranschens Riksförbund har Svenska Taxiförbundet, Branschföreningen Tågoperatörerna samt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anslutit sig som medarrangörer.

En annan nyhet är att Persontrafik 2010 har inlett ett samarbete med nio partners, bland annat Bombardier, Volvo, Scania, Setra, Alstom Transport och Mercedes-Benz, som kommer stå som värdar för mässans luncher och fikapauser under konferensen som arrangeras i anslutning till mässan.

Nytt för 2010 är också att mässan kommer ha ett resetorg kopplat till buss och tågturism där exempelvis hotell, restauranger, teatrar och rederier kommer medverka.

Persontrafik 2010 genomförs 26-28 oktober 2010 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Taximässan, som arrangeras av Svenska Taxiförbundet, och Färdtjänstdagarna och Skolskjutsdagarna, som arrangeras av SKL, integreras i Persontrafikmässan från och med 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062