23948sdkhjf

EA Bussar öppnade i Vetlanda

Svenska EA Bussar har nu fullföljt flytten från Hjo till Vetlanda efter att Karlssongruppen köpt företaget av grundaren Gunnar Jansson. 15 januari firades med öppet hus i nya lokalerna. 
Det var i somras som Karlssongruppen köpte det välkända bussföretaget Svenska EA Bussar som nu ingår som ett självständigt företag i koncernen. Senast, 2009, omsatte EA Bussar 31 miljoner kronor – inför året har koncernens vd Ulf Carlsson varit försiktig och ger en prognos på cirka 25 miljoner kronor.

– Vi hoppas naturligtvis på mer och det finns goda förutsättningar, de bussar vi säljer har en stigande efterfrågan vilket naturligtvis är hoppfullt säger Ulf Carlsson , vd för Karlssongruppen, Svenska EA Bussars koncernmoderbolag.

Bussarna som EA Bussar säljer tillverkas i Slovenien av Domzale och i Tyskland av TS Fahrzeugtechnik i delstaten Thüringen. Det rör som om specialfordon som fungerar utmärkt för färdtjänst, närtrafik, flextrafik och skoltrafik. Men som genom sin goda standard också kan användas för beställningstrafik för sällskap på upp till 20 personer.

– Jag tror det här kommer att gå mycket bra, många upphandlingar är på gång och jag är övertygad om att vi ska ge alla konkurrenter en mycket tuff match – vi har helt enkelt bra produkter till bra priser och kan dessutom ställa upp med service och underhåll hela bussens livslängd, säger Andreas Nilsson , ny säljare som raggats från Neoplan i Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125