23948sdkhjf

SJ fortsätter med Mälardalstrafiken

SJ fortsätter att köra Mälardalstrafiken i minst sex år till. Mälardalslänens trafiksamarbete, Mälab, har skrivit ett nytt avtal med SJ som sträcker sig till december 2016.
– Resenärerna i Mälardalen är viktiga för oss. I det nya avtalet erbjuds resenärerna ett månadskort för gränslöst resande inom hela Mälardalen, från Linköping upp till Gävle, säger Johan Wadman, ansvarig för SJ:s regionaltrafik.
I slutet av 1990-talet tecknades det första TiM-avtalet, Trafik i Mälardalen, mellan SJ och trafikhuvudmännen i regionen. 2002 utvecklades samarbetet, vilket bland annat ledde till att SJ investerade i nya regionaltåg och lanserade ett modernt biljettsystem för regionalt resande.
– Resenärerna i Mälardalen är en stor och viktig resandegrupp för SJ, säger Johan Wadman. Många av resenärerna fortsätter också vidare med SJ:s fjärrtåg. Den regionala tågtrafiken i regionen är strategiskt viktig för oss, inte minst nu när den svenska järnvägsmarknaden avregleras. Detta innebär att vi kommer att köra ett anpassat trafikutbud med regionala tåg på alla sträckor där det finns ett tillräckligt stort och lönsamt passagerarunderlag. Mälab kan sedan enkelt beställa extra trafik om man önskar det.
Genom TiM Komplett – ett månadskort med giltighet på SJ:s regionaltåg i Östra Mellansverige och inom all länstrafik i de fem Mälardalslänen – skapas ett gränslöst resande i regionen. Det innebär att SJ:s regionaltåg till och från Linköping, Tierp och Gävle nu införlivas i det regionala biljettsystemet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063