23948sdkhjf

Exporttest för skånska företag

Tourism in Skåne lanserar ett test för att skånska företag inom besöksnäringen – testet ska ge indikation på hur företagen är rustade för att ta emot turister från utlandet.
Det är på de internationella marknaderna Skåne har potential att växa, men det kräver utvecklingsinsatser för att säkerställa att utbudet matchar efterfrågan. För att väcka intresset för frågorna lanserar Tourism in Skåne nu ett test för att skånska företag inom besöksnäringen ska kunna få en indikation på hur pass redo de är att ta emot utländska besökare.

Det nationella målet är att besöksnäringen fram till 2020 ska bli Sveriges nya basindustri med en fördubblad omsättning på tio år. Vi i Skåne tänker bidra med att skapa 20 000 nya årsarbeten, 500 000 nya gästnätter och att påbörja arbetet med att skapa en ny exportmogen destination per år. Då når vi tillsammans det årliga omsättningsmålet på 30 miljarder kronor.

Arbetet med att göra Skåne exportmoget är ett av fokusområdena för Tourism in Skåne, och med Exportmognadstestet har företagare möjlighet att se hur de ligger till inom områden som tillgänglighet, omvärldskunskap, marknadsföring och försäljning.

– Exportmognad handlar om mycket mer än att ha information på flera språk. Det är viktigt att kunna förpacka och målgruppsanpassa sitt erbjudande och uppfylla vissa krav. För att finnas med i utländska resebyråers och turoperatörers utbud krävs till exempel att man kan lämna ett allotment av rum och ha en färdig prislista ett år i förväg, säger Sara Brynskog , PR-ansvarig på Tourism in Skåne.

På tourisminskane.com finns information om marknader och målgrupper, och en hel massa tips och goda råd för den som vill utveckla sin produkt och sitt erbjudande. Det finns också möjlighet att ta kontakt med en affärsutvecklare på Tourism in Skåne för rådgivning.

– Exportmognadstestet är ett steg i arbetet med att synliggöra och väcka intresset för produktutveckling och exportmognad, och ska naturligtvis inte ses som något vetenskapligt test, säger Sara Brynskog.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142