23948sdkhjf

Taxitomtarna 10-årsjubilerar

En udda beställning till Taxi Stockholm, några entusiaster i personalen, ett gäng telefonsamal, en utlånad tomtedräkt – och en taxitomte blev född 2004.
Detta var för 10 år sedan och nu har Taxi Stockholm-tomten för många blivit en älskad höjdpunkt på julen. Allt började med att en kund hörde av sig som desperat ville ordna en tomte för att överraska sina barn. Efter några telefonsamtal lyckades personalen i växeln ordna fram en förare som iklädd lånad tomtedräkt kunde hjälpa kunden.

Så var Taxi Stockholm-tomten var född och nu har det gått tio år och 1400 besök på julaftnar sedan den dagen 2004. Det har blivit en stockholmstradition och en tjänst som sedan några år tillbaka också anlitas av företag för julklappsutdelning till personalen eller som ett inslag på julfesten.

– Det finns så mycket värme i den här traditionen och den är älskad både av våra förare och av dem som anlitar våra tomtar. Många familjer hör av sig varje år, säger Carina Herly, marknadschef på Taxi Stockholm.

Planeringen starar efter sommaren. Ett par förare har sparat ut skägget sedan dess och man håller en audition för att hitta årets taxi-tomtar. Det brukar vara många som ansöker och för några av tomtarna är det en del av julen att göra detta så engagemanget är stort.

– Man blir varm i kroppen av glädje, glasögonen immar ju igen. När man kommer hem känns det så skönt, och glädjen stannar kvar i flera dagar, säger föraren Nazim Fazel som i år är tomte för tredje gången.

Bokningen öppnade 18 november och det var många som hängde på luren för att boka sin tomte och det finns fortfarande tider kvar.

Några fakta

Sedan första taxitomten 2004 har vi gjort 1400 besök till familjer på julafton och förra året gjorde vi 216 tomtebesök på julafton.
Efter varje jul hittas nappar i fickorna på tomtekläderna – dem har små barn som ska sluta med napp lämnat till tomten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063