23948sdkhjf

Titanic Belfast prisad

Titanic Belfast har utsetts till världens främsta turistattraktion - Det är världens största museum om det olycksdrabbade jättefartyget.
Titanic Belfast är världens största Titanic-museum och ligger på samma plats som den berömda oceanångaren en gång byggdes och sjösattes på. Nu har World Travel Awards utsett museet till världens främsta turistattraktion vid sin prestigefyllda turistnäringsgala och prisutdelning som i år hölls på Maldiverna.

Museet har redan slagit Colosseum, Akropolis och Eiffeltornet i kampen om titeln som Europas officiellt bästa turistattraktion. Nu har Titanic Belfast ångat vidare mot segern och fått utmärkelsen världens främsta turistattraktion.

Worl Travel Awards är turismens motsvarighet till Oscarsgalan och med över 1 miljon röster från 2016 länder vann Titanic Belfast utmärkelsen som världens främsta turistattraktion. Museet fick hård konkurrens från övriga finalister såsom Ferrari World i Förenade Arabemiraten, Las Vegas Strip i USA, Machu Picchu i Peru och Guinness Storehouse, Irland. I år är första gången som en attraktion från Irland tar hem förstapriset. Tourism Irelands avdelning i Norden välkomnar nyheten.

– Titanic Belfast är en fantastisk upplevelse och vi får ständigt positiva kommentarer från nordiska turister. Det är bara två timmars resa mellan Dublin och Belfast, och Titanic Belfast är ett tungt vägande skäl för turister att vilja besöka båda städerna under samma semester, säger Aileen Hickey , chef för Tourism Irelands nordiska avdelning.

– Vi är såklart jätteglada att vårt museum blivit valt till världens främsta turistattraktion av både turistnäringen och allmänheten, speciellt eftersom det bara funnits i knappt fem år! Vi har ett unikt koncept som vi är stolta över och precis som filmen Titanic har vi vunnit många priser men just det här är vår Oscarsstatyett och den verkliga juvelen i kronan. Det råder ingen tvekan om att Titanic och dess historia griper tag i människor världen över och att vi nu vunnit det här priset bevisar det, säger Tim Husbands , vd för Titanic Belfast.

Allmänheten, samarbetspartner inom turistnäringen, kändisar, politiker, sportstjärnor och företag har alla bidragit till att kröna landmärket till världens främsta sevärdhet. Titanic Belfast delar äran med vinnare från tidigare år, bland andra Taj Mahal, Las Vegas Strip och pyramiderna i Giza.

The Guardian beskriver museet som "ett inspirerande vittnesbörd om RMS Titanic och staden som byggde skeppet", över tre miljoner besökare har passerat genom portarna till Titanic Belfast sedan 2012, inklusive många berömdheter såsom drottning Elizabeth, USA:s före detta utrikesminister och presidentkandidat Hillary Clinton, James Cameron som regisserade filmen Titanic samt forskaren Robert Ballard som återfann vraket. Sångare som Adele och Michael Bublé har också varit där.

Titanic Belfast berättar historien om Titanic och har också flera av de främsta museiföremålen från fartyget, bland annat det sista brevet som skrevs ombord av Esther Hart och hennes sjuåriga dotter Eva från Essex i England, samt fartyget SS Nomadic, det sista existerande från White Star-linjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094