23948sdkhjf

Ny nedfart i Branäs

16 december invigs nya nedfarten Mattesgapet i Nordvärmländska Branäs - En ny fullstor pist som ska locka fler besökare.
Det är första gången på flera år som Branäs anlägger en helt ny, fullstor pist och anläggningens ansvarig uppger att resultatet blir alldeles fantastiskt.

Branäs har under de senaste åren expanderat stort, med boende i form av Sk Lodge, Mountain Lodge, Aspenterrassen och utbyggnad av bla områdena Aspen, Mattestorp Village och Illern. Även servicefunktionerna i form av restauranger och skidhyror har byggts ut och om ordentligt under åren. Liftkapaciteten har byggts ut med expresslift och släpliftar men åkytan har med några undantag i form av Nintendo Land och barnområdet Nordpolen varit konstant. Något som nu ändras på med råge!

För den oinsatte är det lätt att tro att man, som förr, hugger ned lite skog och sätter upp lite skyltar för att skapa en ny nedfart. Riktigt så enkelt är det inte idag. Ungefär 30 miljoner kronor har Branäsgruppen investerat i markarbeten och snösystem för att skapa en nedfart värd namnet.

Mattesgapet börjar i lätt röd lutning och avslutar som en härligt blå backe. Med rejäl bredd bjuder den in till skärande carvingsvängar. Det här kommer att bli en favoritbacke för de morgonpigga manchesteråkarna men bredden på nedfarten kommer att säkerställa att underlaget håller hög kvalitet hela dagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078