23948sdkhjf

”Bojkotta Paris 2017”

Sveriges Bussresearrangörer rekommenderar alla turistbussar att bojkotta Paris 2017 – En protest mot ny avgift för att köra i staden.
Från och med måndag 16 januari 2017 kommer det att krävas en vignette/dekal för att få köra in i Paris. Denna nya regel gäller alla fordon som är registrerade I Europa, alltså förutom bussar även bilar och lastbilar.

Vignetten krävs för att köra i Paris måndag-fredag från klockan 8 till 20. Euro 3-fordon kommer att tillåtas till 1 juli 2017. Avsaknad av vignette kan bestraffas med böter upp till 135 euro, enligt Sveriges Bussresearrangörer. Efterlevnaden kommer att kontrolleras med början någon vecka efter 16 januari så att främst utländska fordonsägare har haft möjlighet att skaffa vignetter.

Vignetten kostar 4,18 euro och kan beställas via Frankrikes Miljö- och Energidepartement. Något som dock Sveriges Bussresearrangörer avråder alla bussresearrangören att göra. Detta eftersom föreningen arbetar aktivt mot denna typ av begränsningar och besvär som hindrar turismen, främst med buss. Rådet blir därför att undvika Paris så länge detta system består.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063