23948sdkhjf

Ny tåglinje till Norge

SJ och Västtrafik öppnar ny tåglinje Göteborg-Halden - Därmed kan pendlarna mellan länderna välja bort bilen.
9 januari börjar SJ köra tåg på linjen mellan Göteborg och Halden i Norge. Med två avgångar i vardera riktningen på vardagar förbättras möjligheterna för dem som pendlar mellan orterna i den så kallade Fyrbodalregionen och Östfold i Norge.

Genom ett samarbete med Västtrafik sätter SJ nu in två nya förbindelser i vardera riktningen mellan Göteborg och Halden. I Halden finns möjlighet att byta tåg vidare till Oslo. SJs nya tåglinje som startar den 9 januari kommer framför allt att underlätta för pendlare som reser mellan Trollhättan, Öxnered och Dals Ed och Halden i Norge. Tillsammans med den tågtrafik som NSB kör mellan Oslo och Göteborg kommer det nu att finnas fem avgångar från Göteborg mot Halden på vardagar.

Enkelbiljetter till tågen köps enklast via tågoperatörens hemsida. Priset för en biljett mellan Göteborg och Halden är från 95 kronor. Det kan jämföras med NSB som säljer biljetter på samma sträcka för 249 norska kronor. Också Västtrafiks periodkort gäller på tågen mellan Göteborg och Halden. Men - tyvärr - Västtrafiks kontoladdning eller enkelbiljett gäller däremot inte.

– Vi är jätteglada att vi tillsammans med Västtrafik nu kan förbättra möjligheten att resa mellan Sverige och Norge och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla trafiken här, säger Lena Källström , vd SJ Götalandståg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078