23948sdkhjf

Persontrafik närmar sig

Den stora mässan Persontrafik genomförs 22-24 oktober - I år med nordiskt fokus och aktuell forskning, dags att vika tid i kalendern redan nu.

Persontrafik är en av Europas stora mötesplatser för alla inom kollektivtrafikbranschen. I år är programmet breddat och har stort nordiskt fokus. Aktuell forskning är också en central del av programmet. Persontrafik arrangeras den 22-24 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Mässan Persontrafik blir i år en mötesplats med ett ännu bredare och djupare innehåll än tidigare. De nordiska huvudstädernas kollektivtrafikorganisationer har beslutat att de två stora konferenserna Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden samarrangeras med mässan.

Mattias Andersson, projektledare Svensk Kollektivtrafik, är en av medlemmarna i programkommittén. Han betonar vikten av det nordiska samarbetet.

Att vi har förstärkt vårt nordiska fokus gör att vi kan lära av varandra. Vi kan dra nytta av olika erfarenheter som kommer från olika förutsättningar som finns i länderna, säger han.

Aktuell forskning är också en viktig del i årets program.

Det kommer många nya forskningsupptäckter som behöver komma branschen till del. Vi har fokuserat på forskningsresultat som är tillämpbara för branschen, säger Mattias Andersson.

Även i år arrangeras Färdtjänstdagarna och Skolskjutsdagarna i samband med Persontrafik.

FAKTA/Persontrafik

En av Europas viktigaste mötesplatser för alla verksamma inom kollektivtrafikbranschen. Mässan arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting, Svensk Kollektivtrafik, Svenska Taxiförbundet, Branschföreningen Tågoperatörerna och Sveriges Bussföretag. Trafikforum och RT-Forum är en av mässans mediepartners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125