23948sdkhjf

Ny aktör inom brandskydd

Dafo Brand i Sverige har knoppat av fordonsbrandskyddet till ett eget bolag som sedan några dagar är i drift – Det nya företaget vänder sig bland annat till bussbranschen.

Det är Dafo Vehicle Fire Protection som bildat ett självständigt dotterbolag av sin verksamhet avseende fordonsbrandskydd från sin övriga brandskyddsverksamhet som brandservice och brandredskap. Det nya bolaget Dafo Vehicle Fire Protection är aktivt sedan 1 juli.

- Syftet med denna förändring är att fokusera mer på den långsiktiga kontinuerliga utvecklingen av fordonsverksamheten mot bakgrund av global tillväxt och kundkrav, säger affärsområdeschef Johan Balstad. Han fortsätter:

- En separat juridisk enhet gör det lättare att förvärva kompetens och erfarenhet, resurser och kapital för att underlätta utvecklingen av Dafo Vehicle Fire Protection. Dessutom, som en del av denna tillväxt, drivs den amerikanska verksamheten sedan tidigare genom vårt dotterbolag Dafo US vilket ytterligare stärker vår position i Nordamerika.

FAKTA/Dafo Vehicle Fire Protection AB

Leverantör av branddetektions- och brandsläckningssystem för bland annat bussar, gruv- och anläggningsmaskiner, skogsbruks- och avfallshanteringsmaskiner samt lastmaskiner och kranar. Företaget är en av landets större leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel med över 100 återförsäljare från Kalix i norr till Ystad i söder. Företaget uppger sig själva vara en offensiv aktör som siktar på kontinuerlig expansion. Dafo Brand etablerades 1919, har 160 medarbetare och omsätter cirka 370 miljoner kr per år. Huvudkontoret ligger i Skrubba industriområde, 15 km söder om Stockholms centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109