23948sdkhjf

Norweigian in efter flygkonkursen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Researrangören Solresor fick hundratals resenärer strandsatta och tusentals kommande resor hotade när Primera Air gick i konkurs - nu har en tillfällig lösning med Norweigian snickrats i hop i hast.

Solresor fick det hett om öronen för en del av sina resor när Primera Air gick i konkurs i början av oktober. Trots att flygbolaget och researrangören har samma ägare uppger Solresor att man visste lika litet som alla andra om den förestående konkursen.

Läs även Primera Air i konkurs!

Omgående blev drygt 700 av researrangörens kunder strandsatta på olika destinationer i södra Europa och på Kanarieöarna, framför allt ön La Palma dit Solresor varit ensamma om att kunna erbjuda direktflyg.

Nu har researrangören som lyder under nya paketreselagen lyckat använda ett av de andra flygbolagen man arbetar med för att täcka upp just La Palma-resorna framöver, nämligen norska Norweigian. Allt blir som vanligt, enligt researrangören, men resan från Stockholm blir drygt en timme längre eftersom flighten nu får gå Stockholm-Göteborg-La Palma och vice versa. 

De som däremot bokat sitt flyg direkt genom flygbolaget som gick i konkurs omfattas inte av paketreselagen, läs om det här!

RT-Forum har försökt ta reda på om detta är en långsiktig lösning men ännu inte fått svar från Solresor. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126