23948sdkhjf

Norweigian in efter flygkonkursen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Researrangören Solresor fick hundratals resenärer strandsatta och tusentals kommande resor hotade när Primera Air gick i konkurs - nu har en tillfällig lösning med Norweigian snickrats i hop i hast.

Solresor fick det hett om öronen för en del av sina resor när Primera Air gick i konkurs i början av oktober. Trots att flygbolaget och researrangören har samma ägare uppger Solresor att man visste lika litet som alla andra om den förestående konkursen.

Läs även Primera Air i konkurs!

Omgående blev drygt 700 av researrangörens kunder strandsatta på olika destinationer i södra Europa och på Kanarieöarna, framför allt ön La Palma dit Solresor varit ensamma om att kunna erbjuda direktflyg.

Nu har researrangören som lyder under nya paketreselagen lyckat använda ett av de andra flygbolagen man arbetar med för att täcka upp just La Palma-resorna framöver, nämligen norska Norweigian. Allt blir som vanligt, enligt researrangören, men resan från Stockholm blir drygt en timme längre eftersom flighten nu får gå Stockholm-Göteborg-La Palma och vice versa. 

De som däremot bokat sitt flyg direkt genom flygbolaget som gick i konkurs omfattas inte av paketreselagen, läs om det här!

RT-Forum har försökt ta reda på om detta är en långsiktig lösning men ännu inte fått svar från Solresor. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Busstorget 2019 i Tylösand

Det blir Hotel Tylösand som kommer att få hysa branschmötet Busstorget 11–12 april 2019 i Halmstad – det beslutade arrangörerna 8 november.

Turismen viktigt lok för Jämtland

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler gästnätter i Uppsala

Statistik från SCB visar på en stadig ökning av antalet kommersiella gästnätter i Uppsala kommun under 2018.

Arkiv

Kineserna tokhandlar i Sverige

Lapplandsresande går som tåget

Mellan juni och augusti ökade SJ:s resande till och från norra Sverige med hela 12 procent, jämfört med samma period i fjol - Lapplandsresandet sticker ut positivt.

FlixBus till Gardemoen

Nu kan resenärer boka resan hela vägen till Oslo Flygplats via FlixBus bokningsplattform – detta tack vare ett samarbete med Flybussen.

”Sunne är trevligt”

Söderberg vd för Göteborg & Co

Stockholm behöver fler hotell

Larsén lämnar Stromma

Nu stundar vaktskifte på Stromma eftersom Jan Larsén slutar efter 33 år inom bolaget - jakten på hans efterträdare har redan börjat.

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Hälften har aldrig sett en älg

Sänd till en kollega

0.274