23948sdkhjf

Norweigian in efter flygkonkursen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Researrangören Solresor fick hundratals resenärer strandsatta och tusentals kommande resor hotade när Primera Air gick i konkurs - nu har en tillfällig lösning med Norweigian snickrats i hop i hast.

Solresor fick det hett om öronen för en del av sina resor när Primera Air gick i konkurs i början av oktober. Trots att flygbolaget och researrangören har samma ägare uppger Solresor att man visste lika litet som alla andra om den förestående konkursen.

Läs även Primera Air i konkurs!

Omgående blev drygt 700 av researrangörens kunder strandsatta på olika destinationer i södra Europa och på Kanarieöarna, framför allt ön La Palma dit Solresor varit ensamma om att kunna erbjuda direktflyg.

Nu har researrangören som lyder under nya paketreselagen lyckat använda ett av de andra flygbolagen man arbetar med för att täcka upp just La Palma-resorna framöver, nämligen norska Norweigian. Allt blir som vanligt, enligt researrangören, men resan från Stockholm blir drygt en timme längre eftersom flighten nu får gå Stockholm-Göteborg-La Palma och vice versa. 

De som däremot bokat sitt flyg direkt genom flygbolaget som gick i konkurs omfattas inte av paketreselagen, läs om det här!

RT-Forum har försökt ta reda på om detta är en långsiktig lösning men ännu inte fått svar från Solresor. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Salomon till Busstorget

Johan Salomon, Traveller Buss, kommer till Busstorget i Tylösand - han vill se vilka nyheter fordonsleverantörerna kommer presentera på Busstorget och vill självklart mingla med kollegor i branschen.

De vann Mellanskärgården

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Kocklandslaget mönstrar på

Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i november – nu kommer vinnarrätterna att serveras på Viking Cinderella tillagade ombord av världsmästarna.

Finland i gruppresefronten

Plus

Matnyttig resemässa i Estland

Mässan TourEst hölls för 28:e året i rad i februari.För fackbesökaren är det den årliga mässans första dag som gäller, alltid en fredag.

Junibacken digitaliseras

Nyhetsbrev

Ångan är uppe på Vildmarkståget

Arkiv

Ekroth kopplar upp Visit North

Wik till Busstorget

Norwegian har stoppat olycksplanet

Efter den svåra flygolyckan i Etiopien stoppade många flygbolag flygplanstypen Boeing 737 Max 8 - nu har även Norwegian stoppat alla sina 737 Max 8 men börskursen faller.

Flyger totalt klimatkompenserat

Från och med 1 april kommer flygbolaget BRA att klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som bolaget alla flygplan genererar.

Baljhagen till Busstorget

Andreas Baljhagen, försäljningschef Nord på Volvo Bussar kommer till Busstorget i Tylösand – ett utmärkt tillfälle att träffa människor från branschen, säger han.

Flyget kan lyfta med biodrivmedel

Det händer i Österrike

Rederi Göta Kanal 150 år

Var finns de nya bussförarna?

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Unga gillar solosemester

Varannan svensk är öppen för att resa på semestern helt ensam – framför allt är det män och unga som vill resa solo.

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Realtidskarta över alla statliga tåg

Flybmi i konkurs

Galaxy åter i trafik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.225