23948sdkhjf

Norweigian in efter flygkonkursen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Researrangören Solresor fick hundratals resenärer strandsatta och tusentals kommande resor hotade när Primera Air gick i konkurs - nu har en tillfällig lösning med Norweigian snickrats i hop i hast.

Solresor fick det hett om öronen för en del av sina resor när Primera Air gick i konkurs i början av oktober. Trots att flygbolaget och researrangören har samma ägare uppger Solresor att man visste lika litet som alla andra om den förestående konkursen.

Läs även Primera Air i konkurs!

Omgående blev drygt 700 av researrangörens kunder strandsatta på olika destinationer i södra Europa och på Kanarieöarna, framför allt ön La Palma dit Solresor varit ensamma om att kunna erbjuda direktflyg.

Nu har researrangören som lyder under nya paketreselagen lyckat använda ett av de andra flygbolagen man arbetar med för att täcka upp just La Palma-resorna framöver, nämligen norska Norweigian. Allt blir som vanligt, enligt researrangören, men resan från Stockholm blir drygt en timme längre eftersom flighten nu får gå Stockholm-Göteborg-La Palma och vice versa. 

De som däremot bokat sitt flyg direkt genom flygbolaget som gick i konkurs omfattas inte av paketreselagen, läs om det här!

RT-Forum har försökt ta reda på om detta är en långsiktig lösning men ännu inte fått svar från Solresor. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154