23948sdkhjf

Sjöberg ny vd för Stromma

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Patric Sjöberg har utsetts till ny vd for Stromma frånoch med 1 June 2019 – han kommer närmast från posten som vd för Stockholmsmässan.

Vi är mycket glada att vi nu kan välkomna Patric som Strommas nya vd. Hans erfarenheter från turismbranschen gör hon mycket lämplig för den nya rollen, säger Hans von Rettig, styrelsefordförande för Strömma Turism & Sjöfart (internationellt kallat Stromma).

Det händer då och då under livet att man får man ett erbjudande som man inte kan tacka nej till, och det här är ett av dem. Jag har haft en mycket intressant och konstruktiv tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att leda en större internationell verksamhet inom turism så var det något jag inte kunde välja bort, säger Patric Sjöberg, tillträdande vd för Stromma.

Patric Sjöberg har varit vd för Stockholmsmässan sedan 2008, dessförinnan var han vd för SAS Human Resources AB och SAS Trading AB. Han har också haft ett antal positioner inom IKEA.

Patric Sjöberg ersätter Jan Larsén som varit vd för Stromma sedan 1985 och under många år drivit företaget framgångsrikt – i dag finns bolaget representerat i 13 städer i fem länder, alltid på temat turism och aktiviteter. Men i år fyller Jan Larsén 65 år och kommer faktiskt att lämna företaget på sin födelsedag. Dock kommer han att stanna kvar ännu en tid som senior rådgivare.

Med 140 passagerarbåtar och 100 dubbeldäckarbussar omsätter Stromma i dag runt 1 miljard kronor och är en av de ledande i sin bransch i norra Europa.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Nyhetsbrev

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Arkiv

Swedavia backar

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125