23948sdkhjf

Nu kommer Transportföretagen Buss!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sveriges Bussföretag ersätts nu av Transportföretagen Buss - förändringen är ett led i att tydligare profilera Transportföretagen inom Svenskt Näringsliv.

Sveriges Bussföretag är känt som både bransch- och arbetsgivarorganisation sedan den bildades efter att Bussbranschens Riksförbund ändrade skepnad 2014. Nu kommer namnet inte att användas utåt, det blir Transportföretagen Buss som gäller, en avdelning av huvudorganisationen Transportföretagen.

Har Sveriges Bussföretag ändrat skepnad?

– Bussbranschen har inte blivit Transportföretagen Buss. Förbundet kvarstår, säger Ebba Fredin, presschef på Transportföretagen. Hon fortsätter:

 – Men i media kommunicerar vi Transportföretagen, buss eller flyg eller sjöfart och så vidare. Detta för att stärka organisationen, för att vi ska bli en tydligare avsändare och en röst för hela transportnäringen.

Det är alltså bara en ändring till formen, ingen omorganisation av exempelvis Sveriges Bussföretag, enligt Ebba Fredin. Anna Grönlund fortsätter som branschchef men nu inom Transportföretagen Buss. Mattias Dahl är liksom tidigare vd för hela Transportföretagen, även för Transportföretagen Buss som bussbranschens organisation hädanefter kommer att kallas i den externa kommunikatioen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111