23948sdkhjf

Upphandling på Kollektivtrafikdagen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ellen Hausel Heldahl, Svenskt Näringsliv, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj för att reda ut vad som gäller vid upphandling av kollektivtrafik - processen kan bli mycket effektivare med rätt kunskap, den som gör misstag får betala dyrt.

Den mesta kollektivtrafiken i Sverige tilldelas genom offentlig upphandling. Den styrs av många regler och ibland missar en del aktörer att följa det som gäller, senast skedde det i Skellefteå kommun där en upphandling av sex elbussar till stadstrafiken nu måste göra som, läs HÄR!

Ellen Hausel Heldahl, jurist och expert på offentlig upphandling, tar upp ämnet på Kollektivtrafikdagen 15 maj. Vad kan gå fel? Och hur gör man rätt från början? De frågorna kommer att redas ut under blocket "Utmaningar kollektivtrafiken står inför". Att genomföra en upphandling korrekt ger mer kollektivtrafik för pengarna medan motsatsen ökar kostnaderna, ibland rejält.

– Jag tänker prata om kategoristyrning, det handlar om att ha koll på vad man köper in vid en upphandling, dock kommer jag inte att kommentera enstaka fall. Däremot om hur en bra upphandling kan byggas upp just genom kategristyrning, säger Eller Hausel Heldahl.

Mer information om hela programmet samt anmälan, klicka här!

Kollektivtrafikdagen arrangeras för 12:e året i följd, denna gång är platsen Quality Hotel Friends i Solna, en pendeltågsstation norr om Odenplan.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11