23948sdkhjf

Skellefteåupphandling görs om

Elbusstillverkaren Hybricon meddelar 26 mars att den upphandling bolaget vann till Skellefteå Buss ska göras om - det har förvaltningsrätten i Umeå beslutat.

Förvaltningsrätten i Umeå har lämnat beskedet i upphandlingen gällande sex stycken 12-meters elbussar som ska gå i Skellefteås stadstrafik. Beslutet är att upphandlingen inte får avslutas förrän rättelse gjorts på så sätt att en ny prövning av anbudet genomförts.

Det betyder att den upphandling om de sex 12-meters elbussarna som Hybricon vann nu får göras om, vilket innebär att det kommer att ta lång tid innan det står klart vem som ska leverera de sex elbussarna till Skellefteås stadsbusstrafik.

Upphandlingen av de sex elbussarna avgjordes av kommunägda Skellefteå Buss i januari, där Hybricon fick tilldelningsbeslutet.

Men sedan började turerna kring upphandlingen. Först flyttades tiden för möjligheten att överklaga fram två gånger: Normalt skulle tiden gå ut tio dagar efter att tilldelningsbeslutet meddelats. Detta ändrades dock och så på den allra sista dagen då det bar möjligt att överklaga kom Volvo-återförsäljaren Wist Last och Buss in med sin överklagan.

Tidigare, 19 februari, meddelade förvaltningsrätten i Umeå att det kunde ta tre månader innan de skulle kunna avge ett beslut. Nu gick det på litet drygt en månad i stället, men Hybricon blir säkert inte gladare för det när de nu förlorat en kontrakt värt 35 miljoner kronor. Bolaget har haft ekonomiska problem under lång tid och kontraktet i Skellefteå skulle vara en mycket välkommen intäkt. Nu är frågan åter öppen, rt-forum kommer att följa de fortsatta turerna ända tills affären är helt avslutad.

Offentlig upphandling är ett ämne som tas upp på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna, läs om det HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125