23948sdkhjf

Tre månader till för Hybricon

Nu har förvaltningsrätten i Umeå meddelat att det krävs tre månaders handläggningstid att avgöra den elbussupphandling i Skellefteå som Hybricon vann men som överklagats av en Volvo-aktör.

18 februari kom beskedet från förvaltningsrätten i Umeå: Handlänggningstiden för den inkomna överklagan är satt till tre månader, det är i alla fall målsättningen att rätten ska kunna avgöra ärendet inom den tiden. Men ingen garanti, det kan i värsta fall ta ännu längre tid.

Bakgrunden är att Skellefteå Buss upphandlat sex 12-meters elbussar, en process som inleddes förra året. Det blev Umeåbaserade busstillverkaren Hybricon som vann upphandlingen, vilket meddelades 17 januari. Samtidigt uppgav det kommunalägda bussbolaget att upphandlingen kunde överklagas under de följande tio dagarna vilket är normalt vid offentlig upphandling.

Men så blev det inte, tidsfristen sköts upp gång på gång ända fram till 11 februari då Wist Last och Buss som bland annat säljer Volvos elbussar, kom in med en överklagan i sista stund, läs mer HÄR, där det också finns fler länkar till notiser om Hybricon.

Det som länge såg ut som en stor ekonomisk framgång för problemtyngda Hybricon kommer nu att dras i rättslig långbänk. Vad som egentligen ligger bakom den egendomliga processen är ännu oklart, företaget som överklagade anser att Hybricons bud inte var fullständigt. Enligt tidningen Norran har även representanter i kommunledningen fått kalla fötter sedan det stod klart att Hybricon vunnit upphandlingen – på grund av att de sent omsider fått veta att den Umeåbaserade busstillverkaren haft problem att klara sin ekonomi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157