23948sdkhjf

Sverigedemokraterna svarar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

EU-kandidaten Peter Lundgren svarar för Sverigedemokraterna

Här finns de 10 frågorna från branschen, klicka HÄR!

– Då man som ledamot i Europaparlamentet tyvärr saknar initiativrätt är det bästa man kan göra att driva frågan i debatterna i utskottet och påtala fördelarna med biodrivmedel.

2

– Ja, busstrafik behöver flexiblare lösningar än godstrafik då transport av passagerare innebär en stor skillnad jämfört med transporter av gods. Ingen busschaufför vill ha 50 passagerare vandrande på en parkeringsplats för att man saknar 10 minuters körtid. Detta är också något jag påtalat i utskottsdebatterna i samband med rapporten om kör- och vilotider.

3

– Jag har som ledamot redan argumenterat och röstat för enklare regler och bättre tillträde för busstrafik i rapporten om gemensamma regler för tillträde till den internationella marknaden för persontransporter med buss.

4

– Se svar ovan då detta ingick i rapporten om gemensamma regler för tillträde till den internationella marknaden för persontransporter med buss.

5

– Jag har redan löpande kontakt med bussbranschens företrädare samt ett antal enskilda bussbolag.

6

– Det jag kan göra är att påverka ett förslag i rätt riktning genom ändringsförslag och debatter, om ett sådant förslag presenteras av Kommissionen.

7

– Det svenska undantaget från EU:s regler gäller till slutet av 2020. Därefter bör Sverige argumentera gentemot Kommissionen att undantaget bör förlängas. Vad jag personligen kan göra är att argumentera för detta i utskottet, där Kommissionen ständigt är närvarande.

8

– Det finns alltid en risk med att göra all information tillgänglig för olika aktörer. Däremot har jag som ledamot av Europaparlamentet väldigt svårt att påverka Sveriges strategi i denna fråga.

9

– Jag har som ledamot av Europaparlamentet väldigt svårt att påverka i denna fråga så länge som det inte finns ett konkret initiativ från Kommissionen på bordet att ta ställning till. Fram till att ett sådant förslag finns kan jag endast argumentera för frågan i utskottet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Thorling vd för ISS Sverige

ISS vann Västtrafiks kontroller

Det blir ISS som tar över driften av Västtrafiks biljettkontroll, i alla fall har de vunnit första ronden – det nya avtalet innebär en kraftig utökning av biljettkontrollen

Plus

Gunnar Schön: "Nyfiken på fler företagsköp"

Sommarens skräll i bussbranschen är utan jämförelse att Transdev tar över A Björks AB - Konkurrensverket gav grönt ljus till affären som parterna formellt avslutade den 3 september och enligt vd Gunnar Schön kan det mycket väl bli fler företagsköp framöver.

Inga självkörande bussar i Borås

Ett år till för Samtrans

Arriva Group nära försäljning

Uppgifter i internationell press gör gällande att Deutsche Bahn säljer Arriva Group – prislappen visar ett mångmiljardbelopp.

Nyhetsbrev

Plus

Många utmaningar för Transdev

Gunnar Schön har varit vd för Transdev sedan 2012 och har dessförinnan en lång bakgrund inom kollektivtrafikbranschen. Han kom till Transdev Sverige efter åtta års utlandstjänst i Frankrike, Tyskland och i Östeuropa.

Arkiv

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

MTR till Fossilfritt Sverige

”Satsa mer på elbussar!”

Sveriges Bussföretag gillar att elbusspremien utökas i årets budget – men konstaterar samtidigt att detta inte är tillräckligt i rådande läge.

Budgeten delvis bra enligt Bil Sweden

Budgeten: ”De stora greppen saknas”

Ska transportsektorn nå ökad hållbarhet krävs större krafttag i den svenska budgeten – dessvärre saknas dessa enligt Transportföretagen som synat budgeten i sömmarna. 

Färre dog i augustitrafiken

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

Fler Coradia till Danmark

Tågresandet fortsätter öka

Tågresandet fortsätter att öka i Sverige, det gäller såväl antalet resor samt den totala sträcka som resenärerna färdats med järnväg - flera faktorer har bidragit till den positiva utvecklingen.

Fem vann upphandling i Skåne

Silbersky vd för SJ Norge

Rekord i kundnöjdhet

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Sjungande bussförare hyllas

Hopp om smidigare regelverk

Nytt bakslag för Hybricon

Bauer vann Bussförar-SM 2019

Denny Bauer är svensk mästare i att köra buss – det stod klart sedan Bussförar-SM 2019 avgjordes på eftermiddagen 9 september.

Tuff konkurrens på Bussförar-SM

Konkurrensen i Bussförar-SM var vara hårdare än någonsin - här är det Robert Johansson, Björks Buss som kämpar i tävlingsmomentet katastrofövning.

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Raukas vice vd i SJ

Lindahl till Infranord

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145