23948sdkhjf

Sverigedemokraterna svarar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

EU-kandidaten Peter Lundgren svarar för Sverigedemokraterna

Här finns de 10 frågorna från branschen, klicka HÄR!

– Då man som ledamot i Europaparlamentet tyvärr saknar initiativrätt är det bästa man kan göra att driva frågan i debatterna i utskottet och påtala fördelarna med biodrivmedel.

2

– Ja, busstrafik behöver flexiblare lösningar än godstrafik då transport av passagerare innebär en stor skillnad jämfört med transporter av gods. Ingen busschaufför vill ha 50 passagerare vandrande på en parkeringsplats för att man saknar 10 minuters körtid. Detta är också något jag påtalat i utskottsdebatterna i samband med rapporten om kör- och vilotider.

3

– Jag har som ledamot redan argumenterat och röstat för enklare regler och bättre tillträde för busstrafik i rapporten om gemensamma regler för tillträde till den internationella marknaden för persontransporter med buss.

4

– Se svar ovan då detta ingick i rapporten om gemensamma regler för tillträde till den internationella marknaden för persontransporter med buss.

5

– Jag har redan löpande kontakt med bussbranschens företrädare samt ett antal enskilda bussbolag.

6

– Det jag kan göra är att påverka ett förslag i rätt riktning genom ändringsförslag och debatter, om ett sådant förslag presenteras av Kommissionen.

7

– Det svenska undantaget från EU:s regler gäller till slutet av 2020. Därefter bör Sverige argumentera gentemot Kommissionen att undantaget bör förlängas. Vad jag personligen kan göra är att argumentera för detta i utskottet, där Kommissionen ständigt är närvarande.

8

– Det finns alltid en risk med att göra all information tillgänglig för olika aktörer. Däremot har jag som ledamot av Europaparlamentet väldigt svårt att påverka Sveriges strategi i denna fråga.

9

– Jag har som ledamot av Europaparlamentet väldigt svårt att påverka i denna fråga så länge som det inte finns ett konkret initiativ från Kommissionen på bordet att ta ställning till. Fram till att ett sådant förslag finns kan jag endast argumentera för frågan i utskottet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.217