23948sdkhjf

Många ville döpa Vikings fartyg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

För drygt en månad sedan efterlyste Viking Line ett namn på sitt kommande fartyg – nu har 22 500 förslag inkommit från Sverige, Finland, Åland och övriga världen.

Efter ett tufft juryarbete har rederiet valt ut tio finalbidrag bland all 22 500 namnförslag som inkommit. Nu bjuds allmänheten in att välja sin favorit bland de tio finalisterna. Omröstningen startade 8 maj.

År 2021 kommer en helt ny kryssningsupplevelse till Östersjön när Viking Line lanserar sitt nya, klimatsmarta fartyg. Fartyget som kommer att gå varje kväll från Stadsgården i Stockholm till Åbo i Finland och tillbaka, byggs just nu i Xiamen i Kina. Samtidigt klurar rederiet på vad fartyget ska heta och till sin hjälp har man valt att bjuda in alla kryssningsglada resenärer.

Fartygsnamnet är viktigt och speglar ofta både traditioner och framtidsförhoppningar. Hos oss har många av fartygen historiskt sett hetat något på -ella, som en hommage till Ellen Eklund, hustru till Gunnar Eklund som tog initiativet till att grunda rederiet. Men samtidigt bröt vi den traditionen senast 2013 med Viking Grace, så vi har inte låst oss vid en viss typ av namn. Det är otroligt roligt att så många som 22 500 personer i hela världen har engagerat sig i namnfrågan! Vi tycker att alla tio finalbidrag vi nu har kvar är värdiga alternativ, säger Gustaf Eklund, Head of Business Development och ansvarig för utvecklingen av det nya fartyget hos Viking Line.

Idag den 8 maj går Viking Lines namntävling in i omröstningsfasen, där alla är välkomna att rösta på sin favorit bland de tio utvalda finalbidragen. Omröstningen är öppen till och med den 19 maj och den 27 maj avslöjas fartygets slutliga namn. Vinnaren kommer inte bara att få se sitt namnförslag på Östersjöns klimatsmartaste kryssningsfartyg, utan också belönas med hedersplatser på jungfruturen.

De tio finalförslagen utan inbördes ordning är:

Arielle
Estelle
Glory
Lady
Mary
Panorama
Rose
Sophia
Stella
Vista

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.329