23948sdkhjf

Tre tåg till Östgötatrafiken

Alstom levererar ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken som sedan tidigare har 15 tåg – det blir de sista som byggs av modellen Coradia Nordic.

Alstom har nu levererat ytterligare tre Coradia Nordic-tåg till Östgötatrafiken utöver deras nuvarande flotta på 15 tåg. Tågen är byggda vid Alstoms produktionsanläggning i Salzgitter i Tyskland. Tågen är de sista av denna Coradia Nordic modell som byggs och totalt rullar 280 av dessa tåg i Sverige.

De Coradia Nordic X61 tåg som nu levereras till Östgötatrafiken går i trafik direkt. De består av fyra vagnar, är 74 meter långa, har en kapacitet för upp till 510 passagerare och kommer att köras med en maximal hastighet på 160 km/h. Coradia-tågen är moduluppbyggda och tillverkaren har även ansträngt sig för att göra tåget mer hållbart: 98 procent av tågets material är återvinningsbart.

De tre tåg som nu rullat in till Östgötatrafiken är den sista leveransen av den nuvarande modellen av Coradia Nordic-fordon i Sverige. Sammantaget har 280 Coradia Nordic sålts i Sverige: 18 till Östgötatrafiken, 129 till SLL i Stockholm, 12 till Norrtåg, 99 till Skånetrafiken och 22 till Västtrafik.

– Jag är väldigt stolt över att vi ännu en gång framgångsrikt har levererat säkra, pålitliga och moderna tåg. Våra Coradia Nordic rullar i hela landet och de uppskattas mycket av passagerarna för komforten också, säger Björn Asplund, vd för Alstom i Sverige.

Fotnot. Totalt har mer än 3000 regionaltåg sålts i Europa, och de används för närvarande i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078